Davča

Vas Davča leži na zahodu Škofjeloškega pogorja, na slemenih med Poreznom in Blegošem.  Nadmorska višina vasi se razteza med 850 in  okoli 1000 n.m.v. .
Obsežno področje, ki obsega preko tri tisoč hektarjev površin, je naseljeno raztreseno po slemenih celotnega območja. To so samotne kmetije s povsem zaokroženo posestjo (»celki«).

Izredno razgibano obliko celotni hriboviti pokrajini je dal potok Davščica, ki skozi tisočletja razjeda škrilasto površino pokrajine. Soteske in pečine, ki jih je izdolbla, zlasti v Zali in v Javorjevemu robu, dajejo prišleku občutek utesnjenosti, hkrati pa so kakor vhodni portal v Davčo.

Ko nas pripelje cesta višje v središče Davče, pokrajina nudi obiskovalcu ob sončnem vremenu veliko čudovitih panoramskih pogledov.

 

Iskanje

17.8.2015

3.dan je tudi uspešno za nami. Ansambel Franca Miheliča je poskrbel za uspešen konec napornega vikenda in nam popestril nedeljske popoldanske in večerne ure.Vreme nam je malo ponagajalo, a vseno je bilo obisk zelo zadovoljiv. Hvala vsem, ki ste prišli. Več še sledi.

16.8.2015

2.dan je tudi uspešno za nami. Ansambel Akordi je poskrbel za uspešen žur do jutranjih ur.Vreme je tudi vztrajalo z nami do jutranjih ur. Hvala vsem, ki ste prišli. Vabimo vas še danes na sejem in etnološko prireditev. Program je na koncu strani. Nekaj utrnikov iz sejma si lahko ogledate v posnetku na povezavi. Vabljeni vsi! 

15.8.2015

1.dan je uspešno za nami. Ansambel Strmina je poskrbel za uspešen žur do jutranjih ur.Hvala vsem, ki ste 1. dan prišli. Vabimo vas še danes na sejem in jutri na prireditev. Program je na koncu strani. Vabljeni vsi! 

13.8.2015

POGLED IZ VIŠINE NA PRIREDITVENI PROSTOR

Slike in video posnetek je ustvaril g. Matjaž Podobnik iz Cerkna.

6.8.2015

31. tradicionalne etnološke prireditev »Dan teric«

 

Terčeljev dan 20096.8.2015

31. tradicionalne etnološke prireditev »Dan teric«

Več pod  zavihkom Dan teric 2015