Davča

Vas Davča leži na zahodu Škofjeloškega pogorja, na slemenih med Poreznom in Blegošem.  Nadmorska višina vasi se razteza med 850 in  okoli 1000 n.m.v. .
Obsežno področje, ki obsega preko tri tisoč hektarjev površin, je naseljeno raztreseno po slemenih celotnega območja. To so samotne kmetije s povsem zaokroženo posestjo (»celki«).

Izredno razgibano obliko celotni hriboviti pokrajini je dal potok Davščica, ki skozi tisočletja razjeda škrilasto površino pokrajine. Soteske in pečine, ki jih je izdolbla, zlasti v Zali in v Javorjevemu robu, dajejo prišleku občutek utesnjenosti, hkrati pa so kakor vhodni portal v Davčo.

Ko nas pripelje cesta višje v središče Davče, pokrajina nudi obiskovalcu ob sončnem vremenu veliko čudovitih panoramskih pogledov.

 

Iskanje

V letu 2014 vas na prireditev Dan teric vabimo
v soboto, 16.8.
in nedeljo, 17.8.
Se vidimo!

 

Terčeljev dan 2009V nedeljo, 25.5.2014 vas Turistično društvo Davča vabi na ogled gledališke predstave Skopuh, ki jo bodo odigrali člani teatra Afngunc in KUD Janko Krmelj Reteče - Gorenja vas.
Predstava se bo pričela ob 15:00 uri v Osnovni šoli Davča, vstopnina za predstavo je 8€
Vljudno vabljeni
!
V mesecu maju 2013 so vsi novi člani, predvsem pa članice PGD Davča uspešno opravili izpit za gasilca in tako tudi uradno postali gasilci. Čestitamo!


REKONSTRUKCIJA REGIONALNE CESTE
RT -912/7302 Zali log -Davča
TERMINSKI PLAN IZVEDBE
OBVESTILO!
Vsi tisti, ki želite biti s strani KS Davča čimbolj obveščeni o izgradnji in zaporah ceste pošljite svoje podatke na elektronski naslov:  -krajevna.skupnost@davca.si
Podatki naj vsebujejo:
  • ime in priimek
  • naslov
  • elektronski naslov
  • tel. številko

     
Dokument z okvirnim terminskim planom si lahko ogledate TUKAJ!